
Igaz, hogy nem olyan, mint az eredeti, viszont úgy alakítottuk ki a receptet, hogy a lehető megjobb ízélményben legyen részed, szóval mindenképpen érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 6 főre:
Piskótához:
- kókuszzsír
- 180 g eritrit
- 150 g rizsliszt
- 150 g zabliszt
- 2 tk sütőpor
- 200 g darált dió
- 200 ml mandulatej
- 200 ml kávé
Az öntethez:
- 1 db narancs héja
- 1 db narancs leve
- 50 ml víz
A vanília pudinghoz:
- 40 g étkezési keményítő
- 600 ml mandulatej
- 1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 db vaníliarúd)
- 1 marék mazsola
- 80 g eritrit
A csoki öntethez:
- 180 ml mandulatej
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk keményítő
- 30 ml rum
- 1 ek eritrit
Elkészítés:
A somlói piskótájához egy lábasban összekeverjük a szobahőmérsékletű kókuszzsírt az eritrittel, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és homogénné összekeverjük a masszát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a masszát beleöntjük egy tepsibe és 30 perc alatt megsütjük. Miután letelt azt idő kivesszük, és megvárjuk míg kicsit kihűl.
Az öntethez minden alapanyagot egy lábasba teszünk, egy kis vizet ráöntünk, majd összeforraljuk.
A vaníliás pudinghoz a keményítőt csomómentesre keverjük egy kevés mandulatejjel, majd felöntjük a többivel. közepes lángon kavargatjuk, míg elérjük a kellemesen sűrű állagot.
A csokiöntet hozzávalóit is összekeverjük és közepes lángon ezt is besűrítjük.
Egy kanállal egy nagyon tálba adagoljuk a somlói galuska piskótáját, erre megy a szirup fele, a puding fele majd újra a piskóta és így tovább.
A hűtőben pihentetjük legalább 1 órát, majd tálaljuk kis tálkákban.

Ha tetszett a recept, akkor érdemes résen lenned, hiszen a továbbiakban is várhatóak új, mentes receptek a honlapunkon!

Leave a reply